Bugün sabah yürüyüşünde, akşamdan aldığım talimat gereği mahalle bakkalına uğrayıp listeyi tamamladım. Bakkal:- "Başk...

Bugün sabah yürüyüşünde, akşamdan aldığım talimat gereği mahalle bakkalına uğrayıp listeyi tamamladım.

Bakkal:
- "Başka bir istediğin var mı hocam?" diyince ta eskilere gittim. Çocukluğumdan veresiye bakkalımız rahmetli Hüseyin Çokçapan'dı. " Seni iyi bir çocuksun, ne isterlerse sadece onu alıyorsun" Artık esnaf ağzınımı yapardı bilmem ama sonrada çeşitli sakız türleri aldığımda kutusuyla verir bende onu satardım. "Tamamı 7.75'e aldığım sakızın teneke kutusunu ön ödemeli 2, 5 liraya satardım , dantelcilere. Ama sonradan beni döğe döğe okuttular," dedim ama içim burkuldu , selam verip çıktım bakkaldan.
Eğitim, çocuk yeteneği ve yaşamdan zevk birleşmedikde hayat sadece eziyet.
İnsanlar Müslüman ülke olmamıza rağmen hastalık fırsatçılığı yapan esnafa kızıyor. Hakkınız yok ki .
Daha dün ülke haşhaş da ekerim, Kıbrısa da girerim diye dikleşince dışardan ablukaya alındı . Tamam petrol dışardan geliyor ama içerde üretilen tüpte kayboldu, tamam ilaç dışardan geliyor amma içerde üretilen sigarada , yağda , tezgah altına girdi . Tüp kok kömürden yapılır o ülkemizde var . Yani içeri hainler dışardakilerden çok çalıştılar.
Deprem oldu diye dış ülkeler yardım ederken Elazizde bu fırsatcılar çadır stoğu, gıda fiyatı, kira zammı, yakıt karaborsası .. olarak ortaya çıktı. Ne yapıldı hiç . Bir kaç kişi benim gibi çatlak olarak ses çıkardı. Ona da " Elazizi fırsat yapıp Hükümete giydiriyorsunuz " diye tepki gördük.
Hastalığa gelelim. Ee şimdi olay bütün ülkeyi kapsıyor, işin ucu herkese dokundu, ne olacak şimdi , "vay fırsatcılar" Yok öyle. "Bu olayı fırsat bilip şimdide sen mi giydiriyorsun."
Böylece dün sana bu gün bana, düşmana gerek kalmadan birbirimizi susturmaca ..
Ders , derdi bütün görmeyene, atalar ne demiş;
"Bana dokunmayan yılan bin yaşasın " da … yılan yarın gene acıkacak
İşte. Adalet burada başlar, devlet bu ihaneti önler. Ama ülkede önce adaleti yok edersen kendine yer açmak için yada adaleti yok edenleri alkışlarsan ortam adaletsiz olur , o zamanda boynunu eğer beklersin , ne çıkarsa bahtına. İşin üfürükçülere, tükürükçülere kalır,
adalet bir gün herkese lazım olacak . Çümkü adalet kişilerden bağımsız tüm toplumu aynı gözle görecek . Ancak o zaman adalet olur .