Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2024 yılı tercih dönemi bugün başlıyor. Adaylar günler öncesinden heyecanla tercih sıralamasını hazırlarken YKS tercih ekranının ne zaman açılacağını merakla araştırıyor. 2024 YKS tercihleri başladı mı? YKS tercihleri nasıl yapılıyor?

17 Temmuz 2024’te açıklanan YKS sınav sonuçlarının ardından adaylar heyecanla tercih gününü bekliyor.

2024 YSK Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

2023 Yılı YKS tercihleri 27 Temmuz tarihinde başlamış, 8 Ağustos tarihinde sona ermişti. 2024 YKS tercihler için tarih belirlendi.

2024 YKS tercihleri 25 Temmuz– 2 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Tercihler Nasıl Yapılıyor?

Adaylar, ÖSYM tarafından belirlenmiş olan tarihler arasında kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri aracılığıyla ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulaması üzerinden bireysel olarak tercihlerini yapabilecekler.

ÖSYM’nin açıklamaları doğrultusunda tercih işlemleri tamamlamayacak olan adaylar, işlemi, ais ekranındaki uyarılara göre sonlandırmalıdır.

Başvurular, yalnızca elektronik ortam üzerinden yapılabilir. ÖSYM’ye posta yoluyla ya da elden teslim edilen tercih listeleri geçerli sayılmayacak.

KYK Yurt Taahhütname Onayı Ekranı 2024 : KYK Yurt Taahhütname Onayı Nasıl Yapılır, Son Gün Ne Zaman? KYK Yurt Taahhütname Onayı Ekranı 2024 : KYK Yurt Taahhütname Onayı Nasıl Yapılır, Son Gün Ne Zaman?

2024 YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

2024 YKS TERCİH EKRANI

Editör: Haber Merkezi