Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte en çok merak edilenlerden biri Zilhicce ayı ve Zilhicce orucu oldu. Kurban Bayramı sürecini de kapsayacak olan Zilhicce ayı ve orucu tarihi ne zaman? Zilhicce orucu ne zaman başlayacak? İşte detaylar…

Hicri takvime göre belirlenen ve yılın 12. ayı olarak bilinen Zilhicce için sayılı günler kaldı. Zilhicce ayının özellikle ilk 9 gününde oruç tutmanın İslam dininde birçok kaynakla tavsiye edildiği bilinmektedir. İşte 2024 yılının hicri takvimdeki son ayı olan Zilhicce ayının tarihleri…

Zilhicce Ayı Ne Zaman Başlayacak?

Diktatörlük Nedir? Tarihteki En Meşhur Diktatörler Kimler? Diktatörlük Nedir? Tarihteki En Meşhur Diktatörler Kimler?

X Vt X R Dewk E S Mf H C S H Sm D Cg.jpg

Zilhicce ayı Miladi Takvim’e göre 7 Haziran Cuma günü başlayacak ve 19 Haziran’da sona erecek. Zilhicce ayının ilk 9 gününde oruç tutmak dini birçok kaynak tarafından tavsiye edilmiştir. Zilhicce ayının 10. günü Kurban Bayram’ının ilk gününe denk gelmektedir. 

Zilhicce ayı 6 Haziran Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gece başlayacak, 6 Temmuz’u 7 Temmuz’a bağlayan gece ise sona erecektir. 

Zilhicce Ne Demek?

Zilhicce Arapça’da “Hac Sahibi” veya “Hacı Ayı” anlamlarına gelmektedir. Bu ay boyunca dünyanın dört bir tarafından gelen Müslümanlar Kabe’yi ziyaret etmek üzere Mekke’de toplanmaktadırlar. Hac ibadeti Zilhicce ayının 8. 9. ve 10. günlerinde yapılmaktadır.

Editör: Haber Merkezi