Öncelikle Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin memleketimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.Kastamonu’da seçim yoğunluğunun arasında gü...

Öncelikle Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin memleketimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.
Kastamonu’da seçim yoğunluğunun arasında gündeme gelen önemli bir konu vardı. Bu da Organize Sanayi Bölgesi(OSB’de) yaşanan gerginlikti.
OSB yönetiminin, Romon Grup’a önceki yıllarda fabrika kurulması amacıyla satışı/tahsisi yapılan arsayla ilgili olaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan el koydu.
Evet evet yanlış okumadınız resmen Kastamonu OSB’deki yaşanan bu olaya Cumhurbakanı Erdoğan el koydu.
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Enüs Koç ile Romon Grup Sahibi Ayhan Kömeç’in arasında yaşanan kişisel sorunlar nedeniyle parası ödenmesine ve arsanın üzerine yapılan fabrika binasına rağmen çalışma ruhsatının verilmemesi üzerine yapılan basın açıklamaları, STK’ların eylemleri ve olayın ulusal basında ve internet sitelerinde yer alması nedeniyle konu önce hukuka yansımıştı.
Kastamonulu siyasilerin Enüs Koç ile Ayhan Kömeç’i bir araya getirip sulh sağlamada gecikince ve de bu önemli yatırımın Kastamonu’dan kaçmaması adına konu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a intikal ettirildi…
Erdoğan’da Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank’ı telefonla arayarak konunun derhal çözülmesi talimatını verdiği ve bunun üzerine Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın OSB’ler üzerindeki yetkisi dahilin de olan kanunu kullanılarak Romon Grubu’na ikinci fabrikasını tamamlaması için 6(altı) ay ek süre verilmesi yönünde karar verildi! İlgili karar Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank’ın ıslak imzası ile Kastamonu OSB Yönetimi’ne ve Romon Grup’a bildirildi.
Sonuç olarak; Bundan sonra kimse kişisel ihtirasları nedeniyle memleketin kaderi ile oynanamamalı diyorum.
Sayın Enüs Koç’a seçim öncesi yazdığım makalede ve Akvim TV’de yaptığımız iki ayrı proğramda çağrı yapmıştım. Gelin bu işi akli-selim davranarak mantık dahilinde çözüme kavuşturun demiştik.
Konu, Kastamonu yargısına taşınmasına rağmen ve yargı neticesi beklenmeden OSB yönetimi fabrika arsasının satışını yönetim kurulu kararı ile iptal etmiş ve fabrikanın girişine de (Bu arsa OSB’nin mülküdür! Kimse izinsiz giremez!) tabelası asmıştı. Biz de bununda yanlış olduğunu altına basa basa söylemiştik.
Başka ne söylemiştik…
Enüs Koç beye çevresindeki bazı kişilerin yanlış yönlendirmesi neticesinde hata yaptığını tez vakit bu olayın büyümeden çözülmesi yönünde çağrı bile yapmıştık…
‘Yanlış yapanlara doğruları göstermek erdemli kişilerin işidir.’
Dedik…
Dedik ama seçim stresinden olsa gerek kimse anlamadı!
Çağrılarımız dikkate alınmak bir yana Sayın Enüs Koç’un yanlış bilgilendirmeleri neticesinde Kastamonulu eski bir vekilin referansı ve de beraberce Sanayi ve Ticaret Bakanı’na kadar gidildiği ve yanlış ve eksik evraklar verilerek bakan Varank’ı etkilemeye bile çalışıldığını bir Kastamonulu olarak üzüntüyle öğrenmiştik!
“Yanlış yapıyorsunuz” dedik. Kastamonu gelişmemiş küçük bir vilayet zaten yatırımcı çekmekte zorlanıyoruz en azından Daday’lı bir hemşehrimizi olsun kaçırmayın dedik.
Ama maalesef ön yargılar, yanlış beyanlar ve yanlış bilgi kirliliği ile konu büyüdü de büyüdü.
Ama bizim çağrılarımız OSB Başkanı ve yönetim kurulu tarafından dikkate alınmamış olmalı ki Kastamonu ve Türkiye ekonomisi için önemli olan bu konu Ayhan Kömeç tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kadar götürüldü.
Erdoğan’ın Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank’a verdiği talimatın ardından konu tatlıya bağlandı ve Romon Grubu’na 6 ay ek süre verildi. Romon Grup, fabrikasının eksiklerini 6 ay içerisinde tamamlayacak ve gerekli olan Çalışma Ruhsatı’nı da OSB Yenetimi’nin değişik bahanelerle geciktirmesi olasılığı(!) olursa direkt Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan alabilecek.
Hani bir söz var ya; Yanlış karar Bağdat’tan döner diye…
Bizim memleketin yanlışı da bu sefer Bağdat’a kadar gitmeden Ankara’dan döndü.
Bakalım bu karar neticesinde OSB’deki gerginliğin sonu nereye varacak? Bekleyip hep birlikte göreceğiz…
GÜNÜN SÖZÜ:
“Yanlışlıklara değil, onlardan aldığınız derse bakınız.”
(J.Murphy)