KPSS Ortaöğretim sınavı, 2024 yılında da adaylar tarafından merakla bekleniyor. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) kapsamında gerçekleştirilen bu sınav, 15 Eylül 2024 Pazar günü yapılacak. Sınava 1 milyon 864 bin 867 aday başvurdu ve sınav, Türkiye genelinde 81 ilde ve KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da düzenlenecek. Peki Ortaöğretim KPSS kaç dakika? Ortaöğretim sınavı ne zaman? Ortaöğretim KPSS nedir ne işe yarar? Ortaöğretim KPSS'den ne olunur? KPSS ortaöğretim 90 puan kaç net yapar? KPSS ortaöğretim kaç puanla atanır? KPSS ne sınavı? KPSS ortaöğretim düz memur ne iş yapar? Ortaöğretim KPSS'ye ne soruluyor? KPSS ortaöğretim ne soruyorlar? Ortaöğretim KPSS 70 puan kaç net yapar? KPSS meslek lisesi mezunları hangi meslekleri seçebilir? Ortaöğretim KPSS başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar.. 

KPSS Ortaöğretim Sınavı Saat Kaçta Başlıyor ve Bitiyor?

2024 KPSS Ortaöğretim sınavı, 15 Eylül Pazar günü saat 10.15’te başlayacak. Sıva girecek adaylara genel kültür ve genel yetenek toplam olmak üzere 120 soru sorulacak. Sınav, saat 12.25’te sona erecek. Adayların sınav salonuna geç kalmamaları ve sınav saatinden önce salonda hazır bulunmaları büyük önem taşıyor.

KPSS Ortaöğretim Sınav Süresi ve Sorular

Sınavda adaylara 120 soru sorulacak ve toplam 130 dakika süre verilecek. Genel yetenek ve genel kültür testlerinden oluşan bu sınavda, adayların her iki testi de tamamlaması için süreyi iyi kullanmaları gerekiyor. Sınava girecek engeli adaylar için ek olarak 30 dakika süre tanınacak. 

KPSS Ortaöğretim Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM'nin sınav takvimine göre, 15 Eylül 2024'te gerçekleştirilecek KPSS Ortaöğretim sınavının sonuçları, 4 Ekim 2024 tarihinde açıklanacak. 

2024 KPSS ortaöğretim (lise) sınavı ne zaman, saat kaçta? KPSS ortaöğretim (lise) sınavı kaç dakika? 2024 KPSS ortaöğretim (lise) sınavı ne zaman, saat kaçta? KPSS ortaöğretim (lise) sınavı kaç dakika?

Editör: Haber Merkezi