YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca kişi 2024-2025 eğitim öğretim süreci için kayıt tarihleri ve işlemleri araştırılıyor. 2024-2025 üniversite kayıtları ne zaman? Üniversite kayıtları için gereken belgeler neler? Üniversite kaydı nasıl yapılır?  İşte, detaylar…

2024 YKS Ek Tercih Sonuç Ekranı: 2024 YKS Ek Tercih Sonuçları Açıklandı! 2024 YKS Ek Tercih Sonuç Ekranı: 2024 YKS Ek Tercih Sonuçları Açıklandı!

2024-2025 döneminde üniversite kayıtları için gerekli olan belgeler öğrenciler tarafından heyecanla araştırılıyor. Öğrenciler aynı zamanda üniversite kaydı için okula gitmenin gerekli olup olmadığını da merak ediyor.

Üniversite kayıtları için gereken belgeler neler?

 Üniversite şartlarına göre değişiklik göstermekle birlikte genel olarak birçok üniversite için belirli evraklar bulunmaktadır. Özel belgelerin yanı sıra şu belgeler kayıt için önem taşımaktadır:

  • YKS Yerleştirme Belgesi Çıktısı
  • Ortaöğretim Mezuniyetine Dair Resmi Belge veya Diploma
  • Vesikalık Fotoğraf
  • Üniversite harç ödemesine dair makbuz
  • Diğer belgelerin aslı ya da okul onaylı suretleri

2024-2025 üniversite kayıtları ne zaman?

Herhangi bir programa yerleşmeye hak kazanan adaylar kayır işlemlerini 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirecek. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2024’te gerçekleştirilecek. Kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından boş kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM’ye bildirilecek.

Üniversite kaydı nasıl yapılır? 

Üniversiteye kayıt yaptıracak adayların istenilen belgeleri tamamlayarak belirtilen süre içerisinde üniversitelere başvurmaları zorunludur. Belirtilen süre içerisinde işlem yapmayan adaylar kayıt haklarını kaybedecekken elektronik kayıtlarını yapan adaylar, üniversiteler tarafından açıklanan belge ve tarihler doğrultusunda işlemlerini tamamlayacaklar.

Editör: Haber Merkezi