Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Zilhicce ayı ve bu ay tutulacak olan orucun ne zaman başlayacağı araştırılmaya başlandı. Peki, 2024 Zilhicce ayı ne zaman? Zilhicce orucu ne zaman?

2024 Zilhicce Ayı Ne Zaman?

Hicri takvime göre yılın son ayı olan Zilhicce, 7 Haziran 2024 Cuma günü itibariyle başladı. Zilhicce ayı 19 Haziran’a kadar devam edecek.

Zilhicce Orucu Ne Zaman?

Dini kaynaklarca Zilhicce ayının ilk 9 günü oruç tutulması tavsiye edilmiştir. Zilhicce ayının 10.günü ise Kurban Bayramı’nın ilk günü olarak kutlanır.

19 Eylül Balık Burcu Günlük Burç Yorumları 19 Eylül Balık Burcu Günlük Burç Yorumları

Hz. Muhammed’in Zilhicce ayında ilk dokuz gün oruç tuttuğu rivayet edilmesinden dolayı Zilhicce ayının ilk 9 günü oruç tutulması müstehaptır. Ancak, hacda olanların zor durumda kalacağı, halsizlik yaşayacağı için arefe günü yani 9.gün oruç tutması mekruh görülmüştür.

Hz. Muhammed (sav), arefe gününün faziletine dair, “Arefe gününden daha çok Allah’ın cehennem ateşinden insanları azat ettiği bir gün yoktur.” İfadelerini kullanmıştır. Ayrıca, “Arefe günü tutulan orucun bundan önce ve sonra birer yıllık günahları örteceği Allah’tan umulur”( Müslim,Sıyam, 196-197) ifadelerini kullandığı aktarılmıştır.

Editör: Haber Merkezi